2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

LIKOVNA ZBIRKA MUZEJA KOZARE U BEOGRADU

Najnovije vijesti

Izložba pod nazivom „Iz Prijedora“ biće otvorena u utorak, 17. aprila, u Maloj sali Umjetničkog paviljona „ Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu. Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić potvrdio je da je riječ o izboru radova deset autora koji su dio likovne zbirke ove ustanove.

„Riječ je o 29 radova poznatih imena iz svijeta slikarstva koji su porijeklom iz Prijedora i čiji radovi čine našu bogatu likovnu zbirku koja broji oko hiljadu radova“, rekao je Radonjić.

On je dodao da je riječ o nastavku saradnje Muzeja Kozare i Udruženja likovnih umjetnika Srbije /ULUS/ koja je započela jesenas kada su u izložbenom prostoru ovog paviljona bili izloženi radovi nastali u prošlogodišnjem 12. sazivu Likovne kolonije „Sreten Stojanović“.

„Autor izložbe je kustos umjetničke zbirke Aleksa Milić, a biće predstavljeni radovi autora Pere Popovića, Todora Švrakića, Dragutina Mitrinovića, Sretena Stojanovića, Milana Sovilja, Branka Miljuša, Ljubomira Stahova, Radovana Kragulja, Predraga Marjanovića i Zorana Banovića“, izjavio je Radonjić.

Izložba u Beogradu biće otvorena do 2. maja, nakon čega će je Prijedorčani moći pogledati od 14. maja u Muzeju Kozare u okviru manifestacija povodom obilježavanja Dana grada, 16. maja.

 

KV