„LOPTICA POMIRENJA“: TURNIR U STONOM TENISU ZA DJECU IZ „NEVENA“ (VIDEO)

„Loptica pomirenja“, naziv je turnira u stonom tenisu koju je neformalna grupa mladih Prijedorčana organizovala za djecu koju okuplja Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“.

– Želimo da pokažemo da djeca sa poteškoćama u razvoju takođe mogu da učestvuju u životu šire društvene zajednice, i da to što su drugačiji uopšte ne znači da su manje vrijedni – rekla nam je Jasmina Brdar, koordinator ovog projekta.

Brdareva,  koja je inače volonter u „Nevenu“, dodala je cilj turnira poboljašane komunikacijskih vještina, povećanje samopouzdanja, te da se dejca sa poteškoćama nauče oslanjati jedni na druge. U okviru projekta „Loptica pomirenja“ Udruženje „Neven“ dobilo je i sto sa stoni tenis na otvorenom, u malom parku u čijem je uređenju pomogao grad Prijedor. Svima onima koji su pomogli, a naročito volonterima, zahvalila se Vesna Berić, predsjednik Udruženja „Neven“. – Djeca uživaju, i jedva su dočekala da sovo ovdje postavi. Ja se nadam da će vdje svaki dan biti puno, jer ovo treba da služi svim građanima, a ne samo nama – navela je Berićeva. Današnji turnir dio je projekta “Loptica pomirenja“ koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!