Prije nekoliko dana lovci Lovačkog Udruženja „Ljubija“, sekcija Cikote, odstrijelili su na području sela Cikote šakala. Sigurnu ruku i precizno oko tokom organizovane  hajke  imao je Nemanja Batoz, mještanin Cikota i jedan od najmlađih lovaca ove sekcije čiji je predsjednik lovac Milan Đurica.

Lovočuvar Borislav Novaković kaže  da je riječ o štetočini koja je ove godine na području ovog lovačkog gazdinstva usmrtila dvije srne.

– U pitanju je par šakala, mužijak i ženka koja je odstrijeljena. Oni su praktično dolazili do sela. Međutim, pošto ove godine nisu napadali ovce i sitnu stoku kako je to bilo prošle godine u selu su vjerovatno mislili da je riječ o psima ili lisicama..- rekao  je Novaković i dodao da se šakal na ovom području odomaćio posljednjih nekoliko godina.

Bojan Becner, predsjednik LU „Ljubija“,  koje okuplja oko 190 lovaca, kaže „da su zatvorili lov na divlju svinju i da čiste lovište od štetočina“.

-Istovremeno iznosimo kukuruz i intenzivno radimo na prihrani divljači. Organizovali smo u međuvremenu i polaganje lovačkih ispita koje je većina lovaca uspješno položila“, rekao je Becner.

KV

PrethodniНА КОЗАРИ РЕКОРДАН БРОЈ ПОСЈЕТА
SlijedećiNOVOGODIŠNJI BRZOPOTEZNI TURNIR U ZNAKU BANJALUČANA