Kandidat Srpske demokratske stranke za gradonačelnika Prijedora je dr Maja Dragojević Stojić. Gradonačelnik nije samo titula, već ogromna obaveza i odgovornost za sve naše građane, bez obzira na pripadnost po bilo kakvoj osnovi, poručila je ona.

– Građani Prijedora, nažalost, vrlo dobro znaju u kakvom je stanju naš grad i koliko su promjene na bolje neophodne. Smatram da je zadatak i obaveza svih nas, kako zbog nas samih, tako i zbog budućih generacija da vratimo Prijedor na mjesto koje mu pripada – rekla je Dragojević Stojić.

Zahvalila se na podršci SDS-a, ali i onima koji će je podržati u narednoj kampanji za koju je rekla da će biti fer, korektna i argumentovana.

Milan Tubin, nosilac liste kandidata SDS-a za odbornike Skupštine grada Prijedora rekao je da ovaj grad konačno ima najboljeg kandidata za gradonačelnika. – Biće velikih iznenađenja. Očekujem da će i  DNS stati iza našeg kandidata. Oni jesu 20 godina vladali u ovom gradu, imamo dobre odnose, ali smatramo da je došlo vrijeme promjena, da dolaze neki novi ljudi, koji mogu mnogo toga ponuditi našem gradu – dodao je on.

Podrška stiže i od prvog čovjeka SDS-a Mirka Šarovića. – Ja mislim da je ona prava osoba za taj posao iz mnogo razloga. Ima energiju, harizmatična je, može da okupi ljude ne samo u okviru SDS-a, nego i sve naše druge partnere, kao i sve Prijedorčane koji ne pripadaju ni jednoj političkoj opciji – rekao je Šarović.  

Prijedoru su potrebe promjene, smatra Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS. Zato je došao u ovaj grad da podrži kandidata SDS-a za gradonačelnika. – Prijedor treba čuvati, Prijedor zaslužuje bolje. Ovaj grad ne zaslužuje tako nizak nivo razvoja i stanje kakvo je sada – rekao je Stanić.

Pobjeda SDS-ovog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, kako su poručili predstavnici ove stranke, biće pobjeda svih građana Prijedora.

M.Šodić