18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

MALE ZANATSKE RADNJE TRPE VELIKE GUBITKE, ZA POMOĆ SE OBRATILI GRADSKOJ UPRAVI (video)

Najnovije vijesti

Posljedice virusa korona već osjete mali preduzetnici, poput frizerskih i kozmetičkih salona. Vlasnici ovih radnji uputili su pismo gradonačelniku Prijedora, u kojem traže da im se, na neki način, nadoknade finansijski gubici, koje trpe zbog nemogućnosti poslovanja.

Upozorili su da, zbog blokade rade, neće moći sanirati finansijske posljedice, te su nadležnima predložili da, između ostalog budu oslobođeni plaćanja komunalne takse, da im se omoguće subvencije za račune za grijanja, odvoza smeća i druge obaveze. Takođe, apeluju i da se stane u kraj “radu na crno”, jer će, kako navode, zbog nelojalne konkurencije biti primorani da stave ključ u bravu.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije poručuju da, za sada nemaju rješenje i da sve zavisi od odluke Republičkog štaba.- Mi ne možemo na svoju ruku ublažavati mjere, ali mislim da će i Vlada Republike Srpske, a i grad Prijedor uraditi sve što bude moguće da se pomogne onima kojima je zabranjen rad i kojima su smanjeni prihodi. Ipak, ne mogu nikome obećati da će biti popuštanja u mjerama zabrane – rekao je komandant Štaba, Milenko Đaković.

On, ipak, tvrdi da će biti donesene određene mjere za pomoć privredi. Njegov prijedlog je da se određeni infrastrukturni projekti prolongiraju, te da se taj nova usmjeri za pomoć ovom sektoru.- Moje mišljenje je da se, pored ovoga što je uradila Vlada RS da pomogne privredi, može uraditi i više, ako zaustavimo dio projekata koji nisu hitni i ta sredstva investiramo u privredu da je spasimo od velikih šteta. Prije svega, bitno je da pomognemo ljudima koji ne rade – smatra Đaković.

Svoj prijedlog dostavio je i na adresu Vlade Srpske. Očekuje da će naići na razumjevanje nadležnih.

B.D.