Preduzetnička komora Prijedor u potpunosti podržava sve aktivnosti i mjere štabova za vanredne situacije u cilju zaštite zdravlja stanovništva, no s druge strane upozorava nadležne – od lokalnog preko republičkog do bh. nivoa – da pomognu malim i srednjim preduzetnicima da opstanu.

– Kao najranjivija kategorija u poslovnom smislu, mali preduzetnici su u izuzetno teškoj situaciji – naglašava Ranko Zgodić, predsjednik Upravnog odbora Područne  zanatsko-preduzetničke komore Prijedor.

Dodaje da ih bezmalo čudi što svog predstavnika nemaju u Štabu za vanredne situacije kako bi zajedno mogli iskordinirati neke aktivnosti, u  smislu na koji način i kako pomoći malim privrednicima. Zgodić napominje  da su pripremili dva dopisa koja odlaze na  adrese Vlade RS, Ministarstva, Republičke komore, ali i načelnicima opština ove regije te Grada Prijedora. Između ostalog, traže moratorij na otplatu kredita, brzu pomoć te razumijevanje lokalnih zajednica. Bez pomoći nadležnih, najmanje polovina malih preduzetnika bi, po Zgodićevim riječima, mogla prestati funkcionisati. U Prijedoru ima 1.480 malih preduzetnika koji zapošljavaju oko 4.500 radnika.

M. Z.

PrethodniU PRIJEDORU NEMA OBOLJELIH, POD NADZOROM 465 LICA (video)
SlijedećiGRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Zaključci sa sjednice održane 18. marta