-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

MALIŠANI 67. GENERACIJE SE OPROSTILI OD VRTIĆA

Najnovije vijesti

Grupa od oko 150 mališana 67. generacije predškolaca Dječijeg vrtića “Radost” iz Prijedora tradicionalno se na završnoj priredbi oprostila od vrtića.
Zajedno sa vaspitačima, mališani su pripremili jednočasovni program za svoje roditelje, rodbinu i ostale goste, kojim su se oprostili od bezbrižnih dana provedenih u ovoj ustanovi.
Direktor ove predškolske obrazovne ustanove Dušanka Božić je sinoć na otvaranju ove večeri muzike i pjesme najmlađih Prijedorčana u sali pozorišta zahvalila roditeljima što su vjerovali i birali baš ovu ustanovu za odrastanje njihove djece.

“Mislim da ste, birajući nas, izabrali najbolje za svoje dijete”, istakla je Božićeva.
Ona je poručila roditeljima da i dalje budu uz svoju djecu i da podstiču njihovo samopouzdanje i samostalnost.
“Pred vama je širok, jasan i otvoren put. Krčite ga, ne bojte se ničega, osvajajte svijet svojom snagom i svojom radoznalošću”, poručila je Božićeva budućim osnovcima.
Ona je istakla i da je ovo posljednja generacija djece koju ispraća iz vrtića.
“Radeći s njima sve ove godine, oni su uspjeli da u sebi ja sačuvam sa ovoliko godina malo dijete i zbog toga sam neizmjerno srećna”, istakla je Božićeva.
Moto ovogodišnje završne priredbe je bio “Više nisam malo dijete”. Budući školarci pokazali su šta su sve naučili u protekla tri mjeseca u svojim nastupima.
Na ovoj završnoj priredbi svaka grupa predstavila se ritmičkim igrama, svaka kostimirana, a svi zajedno horskim pjesmama. Učestvovali su predškolci iz centralnog vrtića, s Pećana i sa Urija.

izvor: Srna