9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

MALIŠANI OBRADOVALI KORISNIKE DOMA (video)

Najnovije vijesti

Mališani vrtića „Radost“, Odjeljenje „Palčić“ iz Omarske, prigodnim programom i poklonima, obradovali su korisnike JU Dom za starija lica povodom vaskršnjih praznika.

– Riječ je o tradicionalnoj posjeti koja u kontinuitetu traje posljednjih 15 godina – pojasnila je Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja socijalne zaštite i njege korisnika. – Želim da im se zahvalim u ime naših korisnika, na njihovom, ali i trudu vaspitača i roditelja, jer su se sjetili starije populacije. Njima to mnogo znači, raduju se, kao da im unuci dolaze u posjetu – rekla je Tenićeva.

Ivanka Hrvaćanin, vaspitačica, kaže da je u Dom stigla grupa od 24  djece od tri godine pa do predškolskog uzrasta.

– Donijeli smo im kolače u čijoj su pripremi pomagale mame, tu su i slike koje smo uradili od prirodnih materijala, sa vaskršnjim motivima, pa bojena jaja, buketi cvijeća koje su aranžirala djeca koja su ranije bila u vrtiću. Tako da smo nekako svi zajedno, roditelji i mi, učestvovali u ovoj akciji – kaže Hrvaćaninova.

Dodaje da su, po prvi put, u posjeti Domu i da su se djeca za ovo s radošću pripremala. U JU Dom za starija lica, u matičnom  i objektu Gerijatrije trenutno boravi 171 korisnik.

M. Z.