-3.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

MALIŠANI UČE O ZDRAVOJ HRANI U VRTIĆIMA  

Najnovije vijesti

„Hranimo zdravo našu djecu“ naziv je manifestacije koja će do 5. decembra biti realizovana u vrtićima širom Republike Srpske. Prva manifestacija održana je danas u vrtiću „Radost“ u Prijedoru.

img_0033

Njen cilj je podizanje svijesti o zdravoj hrani, značaju meda, pčela, voća i povrća. Mališanima ovog vrtića su podjeljeni „medeni obroci“ koji se sastoje od jabuka domaćeg brenda “Domestika”, koji donosi novu provjerenu, zdravu i domaću hranu kontrolisanog porijekla, te meda koji su pripremili članovi Udruženja pčelara Srpske. U nekim vrtićima djeca će na jelovniku imati i bundeve koje će im dijeliti Udruženje žena “Verićanke”.

img_0036

U okviru manifestacije planirano je da djeca, tokom nekoliko narednih mjeseci, crtaju radove na temu pčela, meda i voća, a autore najboljih radova nagradiće “Agro planeta” odlaskom na izlet u pčelinjak i voćnjak.

img_0037

Pokrovitelji Manifestacije su magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj “Agro planeta”, Udruženje pčelara Republike Srpske i Poljoprivredna voćarska zadruga “Dubičko Potkozarje”. Ovu manifestaciju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

M. Stegić

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_0031