12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

MALO PRIGOVORA S OBZIROM NA BROJ PACIJENATA

Najnovije vijesti

Pravilnikom o kućnom redu regulisana su prava i obaveze pacijenata koji se nalaze na liječenju u bolnici “Dr Mladen Stojanović”, a cilj je ostvarivanje što kvalitetnijih uslova liječenja. Kako kažu u upravi ove zdravstvene ustanove, najveći broj pacijenata se pridržava ovih pravila i nisu zabilježeni veći problemi.

Sanduče za prigovore i pohvale

Kada nekih žalbi pacijenata ima, njima se bavi Komisija za prigovore koja je oformljena u okviru bolnice, a u svrhu promocije i zaštite prava osoba koji se u njoj liječe.

U protekloj godini podneseno je sedam prigovora, što po riječima dr Mirka Sovilja, direktora bolnice, i nije velik broj, kada se uzme u obzir da na mjesečnom nivou na bolničkom liječenju u bolnici bude oko 1.400 pacijenata.

dr Mirko Sovilj
dr Mirko Sovilj, direktor bolnice

– Moram da kažem da je ovo olakšalo rad rukovodstva bolnice, gdje pacijent u mirnoj atmoseri pred komisijom može da iznose svoj prigovor i time je olakšano rješavanje tih problema – navodi Sovilj.

Valja napomenuti da je u protekloj godini primljeno i 11 pohvala na rad bolnice. Sovilj je napomenuo da svaki pacijent koji dolazi u bolnicu biva upoznat sa svrhom svog boravaka, dijagnostičkim procedurama i što je najavažnije, sa osobljem koje će se o njemu starati.

Z.J.

Foto: Giga