Na drugoj sjednici Organizacionog odbora za izbor sportiste godine Grada Prijedora za 2020. godinu, koja je danas održana pod predsjedavanjem gradonačelnika Dalibora Pavlovića, odlučeno je da se medalje, odnosno nagrade i medalje, dodijele za 13 rangiranih od 23 prijavljenih sportista.

Time je prihvaćena odluka žirija koji je ove godine radio u sastavu Zoran Jelić, predsjednik, te Nenad Jandrić, Saša Stević, Veso Arežina, Siniša Šolaja, VladoVuković i Aleksandar Grahovac.

Na prethodnoj  sjednici Organizacionog odbora, odlučeno je da se žiri u donošenju odluke o najboljim sportistima ove godine neće oslanjati na postojeći Pravilnik o izboru sportiste godine, jer za to ne postoje adekvatni uslovi, odnosno nema prijavljenih sportista niti klubova iz timskih sportova.

Ove godine novina je kategorija „promocija novih sportova“ u okviru koje će biti dodijeljeno  specijalno priznanje za postignute rezultate. Snimanje Manifestacije je planirano 19. februara 2021. godine u Pozorištu Prijedor, uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite od virusa korona, bez prisustva publike.

Prijedorčani će snimak ove tradicionalne manifestacije moći da pogledaju na RTV Prijedor 22. februara, a potom i na Jutjub kanalu i društvenim mrežama.  

Lokalna medijska kuća IPC “Kozarski vjesnik” je zadužena za organizacione pripreme ovog sportskog događaja. Generalni pokrovitelj manifestacije „Izbor sportiste 2020. godine“ je Grad Prijedor.