2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Međunarodni festival folklora „Kozara i prijatelji“ (video)

Najnovije vijesti

Na Malom gradskom trgu večeras je, peti put zaredom, u organizaciji KUD-a „Kozara”, Prijedor, održan Međunarodni festival folklora „Kozara i prijatelji“. U protekla tri dana ovaj festival je okupio oko 600 učesnika, članova kulturno-umjetničkih društava domaćina iz Prijedora,“Saničana“ i „Kozare“, te kulturno-umjetnička društva  iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

-Sam naziv manifestacije „Kozara i prijatelji“ dovoljno govori o kakvom je festivalu riječ. S prijateljima se družimo već tri dana. Večeras smo u zajedničkom nastupu na trgu, nakon čega će u našem društvenom domu biti organizovana gastro prezentacija, a sutra planiramo na Kozaru- rekao je Mladen Stakić, umjetnički koreograf u KUD-u „Kozara”.

Marijan Boškovski, koreograf KUD-a Dječiji omladinski folklorni ansambl „Srma“ iz Kumanova, zahvalio se domaćinima na, kako je rekao, predivnom gostoprimstvu i otvorenim srcima. „Sva  ova djeca su pravi ambasadori kuture“, rekao je Boškovski.

Međunarodni festival folklora „Kozara i prijatelji“, čiji su učesnici u bogatim nošnjama prodefilovali kroz glavnu ulicu, sastavni je dio Kulturnog ljeta, a Manifestaciju je, uz brojne sponzore, podržao i Grad Prijedor.

M.Z.