U Prijedoru će od 11. do 16. oktobra biti održan 15. međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila”. Svečano otvaranje u holu Pozorišta Prijedor najavljeno je za ponedjeljak, 11. oktobra, u 19 časova i 30 minuta. Iste večeri, u 20 časova, publika će moći da pogleda predstavu “Zločin i kazna” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U takmičarskoj konkurenciji su i predstave “Logorilijada”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar (12. oktobar), “Bilježnica za Robija K.” Satiričnog kazališta “Kerempuh” (13. oktobar), te predstava “Zla žena” Narodnog pozorišta Subotica (15. oktobar).

Sve predstave počinju u 20 časova.

U pratećem programu je predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno, glumac” (14. oktobar, 20 časova) i “Jugoslavija, moja otadžbina” Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper (16. oktobar, 19.30 časova).

Glumci Zijah Sokolović i Linda Begonja predstaviće se 12. i 13. oktobra, dok će 14. 10. biti promovisana monografija “50 godina Festivala pozorišta u Jajcu”.

O pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu: Željko Hubač, Zijah Sokolović i Tomislav Čadež. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najavljeni su za 16. oktobar, u 22 časa.

Srđan Knjeginjić, vršilac dužnosti direktora Pozorišta Prijedor, očekuje da će predstave po izboru selektora Marka Misirače privući brojnu publiku.

Cijena jednog kompleta ulaznica za svih šest predstava koštaće 50 KM, a u prodaji će biti od 1. do 6. oktobra. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 12 KM od 6. do 11. oktobra. Generalni pokrovitelj Festivala je Grad Prijedor.

PrethodniČISTOĆA KISEONIKA U PRIJEDORSKOJ BOLNICI 99,96 ODSTO
SlijedećiPOBOLJŠATI SARADNJU PRIJEDORA I NOVOG SADA