6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

MEĐUNARODNA TRKA U KLADUŠI: ZLATO I  BRONZA  SAŠKE JELIĆ, BOŽIDAR VUJIĆ TREĆI

Najnovije vijesti

Međunarodna trka u Kladuši i noćna trka u Sarajevu,  bili su  u znaku uspjeha atletičara “Otpisanih” iz Prijedora.

Saška Jeličić, poslije duže pauze zbog povrede, u Kladuši je trijumfovala u konkurenciji juniorki. U konkurenciji seniorki bila je treća. Uspjeh je veći kad se uzme u obzir da je njena disciplina 800 metara a trčala je 5.000 metara.

-Prezadovoljna sam nastupom obzirom da je konkurencija bila jaka. Nastupile su  takmičarke iz Madjarske, Hrvatske, Slovenije, BiH a  medju njima i naša Lusija Kimani, koja je pobijedila u trci seniorki. Nisam se nadala dobrom plasmanu jer sam dugo odsustvovala sa atletske staze. Veliki je ovo podstrek za mene jer sam jos uvijek juniorka a ostvarila sam dobar plasman u jakoj seniorskoj konkurenciji, istakla je  Saška Jeličić, velika nada prijedorske atletike.

Zapažen nastup su imali i Božidar Vujić i Slaviša Bunić. Vujić je, u veoma jakoj konkurenciji, zauzeo treće  mjesto i bio je prvi od takmicara iz BiH. Bunić je trku završio kao  četvrti. Veliki je to uspjeh za “Otpisane”koji su dan prije trke u Kladuši trčali u Sarajevu noćnu trku na 10 kilometara. Vujić  se  tamo okitio bronzanom medaljom a Bunić  četvrti.

-Iz Sarajeva smo se vratili ujutro, skoro da nismo nista odspavali i odmah smo otisli za Kladušu, gdje smo došli 20 minuta pred trku. Malo je nedostajalo da budem bolji od  reprezentativca Hrvatske i budem drugi, pojašnjava Vujić.

“Otpisane” očekuje državno prvenstvo na stazi te takmičenja  na domaćoj  i medjunarodnoj sceni. Očekuju nekoliko medalja.

M.Bogun