U okviru „MEG“ projekta koji u BiH finansira i podržava Vlada Švicarske, a provodi UNDP, danas je potpisan ugovor između Gradske uprave i „Vodovoda“ Prijedor.

Ovim ugovorom sistemski su regulisana prava, obaveze i odgovornosti gradskih organa i ovdašnjeg “Vodovoda” u oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije na području grada.

– Ovo je jedan od projekata koji garantuje bolju budućnost u oblasti vodosnabdijevanja na području našeg grada i mi na njemu nastavljamo raditi i dalje – rekao je gradonačelnik Milenko Đaković.

Na ovaj način će se u dužem periodu omogućiti održivo snabdijevanje građana kvalitetnom pitkom vodom putem redovnog održavanja vodovodnog sistema, smanjenja troškova, poboljšanja pouzdanosti i proširenja postojeće vodovodne mreže.

– Projekat je značajan za „Vodovod“ u smislu podizanja institucionalnih kapaciteta u svim oblastima. U okviru projekta su planirana i donatorska sredstva koja treba da prate sredstva sufinansiranja za one probleme koji su najizraženiji, a mi i dalje imamo dosta problema, bez obzira na to zato što je mnogo toga urađeno proteklih godina na području grada – pojasnio je direktor „Vodovoda“ Vlado Reljić.

„MEG” projekat pruža podršku lokalnim vlastima u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i komunalne infrastrukture, te poboljšanje uslova života za najmanje 700.000 građana, a posebna pažnja posvećena je socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

M.Stegić

PrethodniPOZORIŠNI FESTIVAL U JAJCU: PRIJEDORČANIMA ČETIRI NAGRADE (FOTO+VIDEO)
SlijedećiKONCERT SVJETSKOG OMLADINSKOG HORA 19. JULA