-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

MEMORIJALNI TURNIR “BRAĆA MARČETA”: “SVODNA”I “PLAMEN” U FINALU

Najnovije vijesti

Drugog dana 26.  Memorijalnog turnira u fudbalu “Braća Marčeta” u Svodni, FK “Plamen” iz Donjeg Vodičeva rezultatom 5:2 pobijedio je FK “Sloga” iz Saničana.

Strijelac dva gola bio je Miodrag Babić, a po gol postigli su Ljuban Stošljević, Stefan Trninić i Adrijan Gajić. Dražen Resanović je postigao dva gola za “Slogu”.

Sudije: Đorđe Bursać, Milica Ninić i Srđan Šobot. Susret je pratilo oko 70 gledalaca. Prvog dana Turnira FK “Svodna” je sa 3:0 pobijedila FK “Slaven”iz Dobrljina.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je danas u 16.30 časova, a sastaju se “Sloga” Saničani i “Slaven”. Finalni susret 26. Memorijala “Svodna” – “Plamen” je od 18.00 časova.

Na groblju “Lipa” u Svodni danas je služen parastos za braću Marčeta. Memorijalni Turnir “Braća Marčeta” organizuje se u znak sjećanja na trojicu braće Marčeta poginulih u minulom ratu.

Dušan Marčeta poginuo je u Zapadnoj Slavoniji 1991. godine, Drago i Boro 11. januara 1993. godine na Suvoj Međi.

Majka Kristina, koja je umrla 24. jula 2005. godine, za života je odlikovana Ordenom Miloša Obilića. Dušan i Drago su posmrtno odlikovani Medaljom zasluga za narod, a Boro Ordenom majora Milana Tepića.

Stadion FK “Svodna” od 24. januara 2013. godine nosi ime “Braća Marčeta”. Ime ove braće nosi trg u Svodni. Turnir organizuje FK “Svodna” uz podršku opštine, Boračke organizacije Novi Grad i donatora.

M. B.