8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Memorijalni turnir posvećen Marku Driniću

Najnovije vijesti

U Prijedoru je održan dvodnevni Treći memorijalni košarkaški turnir posvećen prerano preminulom Marku Driniću. Organizator turnira je Košarkaški klub „Hunters“, a pokrovitelj gradonačelnik, Milenko Đaković. Đaković je istakao da je ovo jedan od načina da se sačuva sjećanje na mladog Prijedorčanina, koji je bio veliki ljubitelj košarke.

-Mladi košarkaši svojim prisustvom pokazuju da žele da učestvuju u ovoj plemenitoj akciji, kojom čuvamo sjećanje na Marka, ali i na sve druge mlade ljude koji su izgubili borbu za život – dodao je on.

Marko Drinić preminuo je u 19-oj godini života, nakon teške bolesti. Bio je veliki zaljubljenik u košarku i jedno vrijeme trenirao je u Košarkaškom klubu “Hunters”, u kojem i danas čuvaju sjećanje na njega. To posebno raduje njegovu majku Biljanu. Bol i tuga za sinom ne jenjavaju, ali drago joj je, kaže, što on nije zaboravljen.

-Hoću da se zahvalim i gradu i Košarkaškom klubu “Hunters”, koji je organizovao ovaj turnir i koji se bori da se to održi – rekla je Drinićeva.

Organizatori su izrazili nadu da će pomenuti turnir prerasti u tradiciju. Napomenuli su da on, osim što odaje pomen preminulom Marku, doprinosi i promociji sporta među mladima.

B.D.

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!