21.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

MIHAJILICA: REPUBLIKA SRPSKA TREBA SVIMA DA BUDE NA PRVOM MJESTU

Najnovije vijesti

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je danas da svima treba na prvom mjestu da bude Republika Srpska i da se mora voditi računa da se ne uradi bilo šta što bi bilo na štetu njenih građana, posebno onih koji su je stvarali, kao i njene budućnosti.
Mihajilica je na centralnoj proslavi krsne slave ove stranke Sveta Tri Jerarha u Prijedoru ocijenio da će ovo biti vrlo teška godina u ekonomskom i socijalnom, ali i političkom i bezbjednosnom smislu.

Milanko Mihajilica
Milanko Mihajilica, Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske

“Republici Srpskoj biće potrebno mnogo mudrosti i znanja kako bi riješili probleme sa kojima se suočavamo, ali nama je živjeti na ovim prostorima i mi se sa tim moramo boriti”, rekao je Mihajilica.

Iako, kaže on, odgovornost snosi aktuelna vlast, svi moraju naći odgovore na pitanja kako da se poveća zaposlenost, kako da se uspostavi pravna država i smanji stopa kriminala i korupcije.

“Republika jeste pod određenim pritiscima i ona će to biti i tokom godine koja je pred nama, ali vjerujem da o opštim nacionalnim pitanjima postoji politička saglanost među političkim stranakama u Republici Srpskoj”, istakao je Mihajilica.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SRS Republike Srpske Miodrag Deretić rekao je da mu je izuzetna čast što je Prijedor bio domaćim krsne slave stranke i naveo da će predstavnici stranke na lokalnom nivou nastojati da razgovaraju sa novim gradonačelnikom kako bi se Prijedor industrijski oporavio.

Miodrag Deretić
Miodrag Deretić, predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SRS Republike Srpske

“Ponudićemo našu pomoć u svakom pogledu jer nam je svima u interesu da se zaustavi odliv omladine u inostranstvo, jer nas ima veoma malo da bismo se komotno ponašali kao što se svi naši politički predstavnici ponašaju”, rekao je Deretić.

Nakon polaganja vijenaca na Centralni spomenik poginulih boraca Vojske Republike Srpske grada Prijedora, u restoranu “Balkan ekspres” prelomljen je slavski kolač i organizovan slavski ručak povodom krsne slave SRS Republike Srpske Sveta Tri Jerarha.

izvor: Srna

foto: Giga