Milan Tubin: Legalizacija izbjegličkih placeva je u nadležnosti SDS-a   (video)

Predsjednik prijedorskog SDS-a i nosilac liste SDS-a u Izbornoj jedinici jedan, Milan Tubin, reagujući na stavove DNS-a u „Kozarskom vjesniku“, prozvao je danas Gradsku i Geodetsku upravu da opstruišu prenos vlasništva na 4.200 placeva i kuća, dodijeljenih izbjeglom i raseljenom stanovništvu.

Odlukom Skupštine Akcionarskog društva „Poljoproizvod“, uknjiženje ovih placeva je u nadležnosti SDS-a i korisnici ovog zemljišta ne treba da strahuju da to neće biti u njihovom vlasništvu, poručio je Tubin i naglasio da to nije nadležnost Gradske uprave, jer to zemljište, odlukama banjalučkog Okružnog suda i Vrhovnog suda BiH, kako je obrazložio, nije u njenom vlasništvu, već u vlasništvu „Poljoproizvoda“.

Milan Tubin, predsjednik prijedorskog SDS-a i nosilac liste SDS-a u Izbornoj jedinici jedan

– Sva zemlja i sav posjed, kako poljoprivredni tako i građevinski, pripada „Poljoproizvodu“ sa kojim mi imamo ugovor da tu zemlju prenesemo na stanovništvo kojem smo dodijelili 2000. godine tu zemlju – naveo je Tubin i pozvao nosioce 4.200 izbjegličkih placeva da počnu sa realizacijom notarskih ugovora, jer za to, kako je obrazložio, postoje sudske odluke i spremnost SDS-a da, uz razumijevanje „Poljoproizvoda“, uknjiži njihovo pravo vlasništva nad dodijeljenim zemljištem

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!