-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

MILAN TUBIN NOVI PREDSJEDNIK GRADSKOG ODBORA (FOTO)

Najnovije vijesti

Milan Tubin osvojio je 163 glasa i postao novi predsjednik prijedorskog SDS-a, dok je njegov protivkandidat Ratko Stojić imao 96 glasova.
Tubin je naveo da su izbori bili demokratski, a da su skupštini prethodile “dezinformacije plasirane putem medija”.

“Neko je pokušavao da stvori situaciju da će biti problema i tuča, i drago mi je da smo razočarali takve. Mi skupa idemo naprijed i jačamo SDS. To je naš jedini cilj”, rekao je Tubin novinarima nakon Izborne skupštine Gradskog odbora SDS-a Prijedor. Stojić je čestitao novoizabranom predsjedniku i najavio nastavak saradnje.

“Mi kao stranka idemo dalje i ja se nadam da uvijek idemo nabolje i trudim se da se sve radi kako treba, bez obzira na sve što je bilo i što se dešava. Saradnja je najvažnija”, dodao je Stojić.

Skupština prijedorskog SDS-a ima 279 članova, od kojih je danas bilo prisutno i glasalo njih 264.

Unutarstranačke izbore pratile su podjele u stranci. Članstvo je već više godina podijeljeno na dvije struje okupljene oko bivših predsjednika prijedorskog SDS-a, Borislava Bojića i Dušana Berića, istaknutih članova SDS-a i trenutno poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, odnosno Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Povjerenik za sprovođenje unutarstranačkih izbora za Prijedor Milan Miličević rekao je da je prethodni prijedorski odbor raspušten zbog loših izbornih rezultata SDS-a u Republici Srpskoj.

Dotadašnji predsjednik Gradskog odbora SDS-a Dušan Berić osvojio je 14.500 glasova ili 40 odsto u izbornoj trci za gradonačelnika Prijedora, dok je odbornička lista SDS-a osvojila 5.500 glasova ili 15 odsto, čime je treća po redu stranka u lokalnom parlamentu.

Poređenja radi, na lokalnim izborima 2012. godine Borislav Bojić osvojio je 7.500 glasova ili 20 odsto u trci za gradonačelnika Prijedora, a odbornička lista SDS-a 5.200 glasova ili 13 odsto.

Za razliku od prethodnih izbornih skupština prijedorskog SDS-a, kada je novinarima bilo omogućeno prisustvo, danas su predstavnici medija istjerani iz sale u kojoj se izborna skupština održavala. Sadržaj skupštine novinarske ekipe dijelom su snimale kroz zatvorena vrata.

Pojedini članovi skupštine negodovali su zbog prisustva policije i privatnog obezbjeđenja “Sektor sekjuriti” navodeći da to nikada nije bila praksa na unutarstranačkim izborima i da ih je sramota što na stranački skup dolaze “kao da je 1992. godina”.

Skupštini je prisustvovao i generalni sekretar SDS-a Igor Ostojić.

izvor: Srna