MILENKO ĐAKOVIĆ, GRADONAČELNIK PRIJEDORA: SLOŽNO U RAZVOJ – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti MILENKO ĐAKOVIĆ, GRADONAČELNIK PRIJEDORA: SLOŽNO U RAZVOJ

MILENKO ĐAKOVIĆ, GRADONAČELNIK PRIJEDORA: SLOŽNO U RAZVOJ

0

– Grad Prijedor za četiri godine, u razvojnom i svakom drugom pogledu, neće biti isti kao sad – izjavio je, za Kozarski Vjesnik,  Milenko Đaković, novi gradonačelnik Prijedora.

– Prijedor nastavlja sa dobrih startnih pozicija koje sam zatekao nakon preuzimanja dužnosti od dugogodišnjeg gradonačelnika i predsjednika DNS-a Marka Pavića – rekao je Đaković i dodao da je Prijedor, u posljednjih 12 godina, imao pozitivnu razvojnu ekspanziju koja je počivala i na stabilnom budžetskom poslovanju.

– Grad Prijedor je sa DNS-om punih 11 godina u finansijskom suficitu, što je jedna od njegovih najbitnijih odrednica. Poznato vam je da je grad Prijedor, prije 12 godina, počeo sa ogromnim deficitom od  5,2 miliona maraka, u okolnostima kad je budžet bio tek nešto veći od 14 miliona maraka. Deficit je saniran već 2005. godine, pa od tada do danas nikad nismo imali taj problem u budžetu. To je dobro svjedočanstvo za argumentaciju da su dobri domaćini upravljali sredstvima Grada – konstatovao je Đaković i dodao da su nedavno okončani izbori potvrda da je DNS, zajedno sa koalicionim partnerima i saradnicima, dobro radio u multietničkom i višenacionalnom Prijedoru, gdje je, kao rijetko gdje, realizovan projekat „Prijedorčanin“.

– Svi smo postali građani istog grada, pa su sva zalaganja išla u dalji razvoj Prijedora, bez obzira sa koje se strane neko vratio ili došao. Nastavili smo zajednički život, što je jako dobro, a poslije toga i intenzivna ulaganja u infrastrukturu i druge oblasti, pa je i Prijedor, dakako nabolje, ozbiljno promijenio svoj lik – naveo je Đaković i podsjetio da Prijedor posjeduje niz međunarodnih sertifikata i praznanja koji ga svrstavaju u sredine sa ponajboljim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

Svoj program daljeg razvoja Prijedora, u očekivanju da će on biti stabilan i dinamičan kao do sada, Đaković će predstaviti na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Prijedora koja će se održati 23. novembra, kada će se, pored ostalog, birati novo rukovodstvo gradskog parlamenta u Prijedoru.

R. Rečević

foto: Giga

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version