Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske aktiviraće kol centar za savjetovanje penzionera “LJekari savjetuju penzionere”, s ciljem pomoći penzionerima dok traje vanredna situacija, najavio je danas direktor Fonda Mladen Milić.
“Kol centar za savjetovanje penzionera počinje sa radom sutra u Fondu PIO Republike Srpske na lokacijama u Banjaluci i Bijeljini”, rekao je Milić novinarima.

Milić je napomenuo da će penzioneri, pozivom na telefon ili pisanjem na mejl, za sagovornike imati iskusne ljekare, specijaliste sa dugogodišnjim iskustvom koji će ljubazno saslušati i pružiti korisne informacije, savjete, preporuke i drugu stručnu informativnu pomoć u vezi sa ponašanjem penzionera u sprečavanju širenja virusa korona.

“LJekari će i odgovarati na pitanja u vezi sa problemom samoće u izolaciji i svim drugim problemima koji opterećuju penzionere, a tiču se njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja”, rekao je Milić.

On je naglasio da savjete mogu dobiti i osiguranici po pitanju podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na invalidsku penziju u periodu vanredne situacije, kada su rad sa strankama i neposredno podnošenje zahtjeva privremeno obustavljeni zbog mogućnosti širenja virusa korona.

Kol centar “LJekari savjetuju penzionere” radiće radnim danima od 8.00 do 16.00 časova.

Kontakt telefoni i adrese za elektronsku komunikaciju sa kol centrom Fonda PIO Republike Srpske “LJekari savjetuju penzionere” su u Banjaluci 051/247-814, a u Bijeljini 055/490-950 ili 055/490-965, lokal 1252.

Imejl na koji se penzioneri mogu obatiti Fondu PIO u vezi sa ovim pitanjima je ljekari.savjetuju@fondpiors.org.

SRNA

PrethodniNEĆE BITI PROBLEMA U SNABDIJEVANJU ŠEĆEROM, ULJEM I OSTALIM NAMIRNICAMA
SlijedećiLišen slobode zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije