3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

MILICA SAVIĆ PROMOVISALA SVOJU ČETVRTU KNJIGU (VIDEO)

Najnovije vijesti

„Nekad davno“, naziv je nove knjige Milice Savić (19), učenice četvrtog razreda Medicinske škole, koja je promovisana večeras u Pozorištu Prijedor. Ova mlada Prijedorčanka piše o svom djetinjstvu, događajima i vješto u svojim tekstovima poručuje da život čine male stvari, upravo one koje ostaju u trajnom sjećanju.

– Moja knjiga „Nekad davno“ sadrži tri priče. Prva priča sa jakim socijalnim motivom govori o dječaku koji je, nažalost, ostao bez porodice i odlazi u svijet tražeći svoju sreću. Druga govori o mom boravku u Sarajevu sa  najboljom drugaricom, a posljednja prati  segment sjećanja iz mog ranog djetinjstva sa mojim ocem koji je preminuo – kaže Milica.

Milica iza sebe ima tri knjige: „Lastavica“, „Kraljica kiše“ i „Kamen i cvijet“, sve tri, pa i ova četvrta, objavljene su uz pomoć prijedorske „Prosvjete“. Pored mlade autorke, na promociji su govorili i predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Prijedor, Branislav Kecman, i književnik Mladen Vučkovac.

– Mi u „Prosvjeti“ smo prepoznali istrajnost i želju Milice Savić za njenom kreativnošću i takvim načinom izražavanja te podržavamo njen rad od samog početka. Ova knjiga je vrhunac njene stvaralačke kreativnosti, jer predstavlja sve ono o čemu je Milica nekada razmišljala i što je pokušavala ostvariti – rekao je recenzent knjige i Miličin profesor Branislav Kecman.

Pored prijedorske „Prosvjete“, da ova knjiga ugleda svjetlost dana, zaslužan je Grad Prijedor i brojni sponzori. Program na promociji četvrte knjige Milice Savić upotpunili su učenici Muzičke škole „Savo Balaban“.

M.Stegić