Istina je da se, već duže vrijeme, rad socijalista u Prijedoru nije vidio te da u dva izborna ciklusa bivši organi Socijalističke partije, sa svojim članstvom, nisu uspjeli da pređu cenzus. Stoga je vrh Partije raspustio Gradski odbor Prijedor i doveo nove ljude, rekao je večeras novinarima Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, koji je, u svojstvu predsjednika Regionalnog odbora SP, u Prijedoru prisustvovao Izbornoj skupštini Aktiva žena Socijalističke partije GO Prijedor. On je dodao da, u okviru priprema za predstojeće lokalne izbore, Socijalistička partija nastavlja sa unutarstranačkim aktivnostima i izborom organa Stranke.

– Došla je nova snaga i nova energija, što je vidljivo u posljednje vrijeme. Siguran sam da će dosta mladih ljudi, koji su se priključili socijalistima, biti značajan politički faktor u Prijedoru. Mi se, u suštini, već sada pripremamo za naredne lokalne izbore i siguran sam da će ovi mladi obrazovani ljudi, puni znanja i htijenja da Socijalistička partija zauzme svoje mjesto u Prijedoru, obezbijediti najmanje tri odbornika u Skupštini grada – tvrdi Milunović.

Na Izbornoj skupštini Aktiva žena Socijalističke partije Prijedor, za predsjednika je izabrana Svjetlana Malbašić. Cilj je osnaživanje i podizanje svijesti o društveno-političkom angažovanju žena, podsjetila je predsjednica Republičkog aktiva Darinka Pejić.

– Trudimo se da realizujemo naše aktivnosti koje smo podijelili na društveno-političke, humanitarne, obrazovne, kulturne, zdravstvene i  informativne, odnosno tamo gdje žene mogu da kažu svoje mišljenje i utiču na donošenje i kreiranje politike. Živimo u vremenu kada je ženi primarno kako prehraniti porodicu, školovati djecu, brinuti se o starijima i veoma malo vremena ostaje za njeno društveno-političko angažovanje – ističe Pejićeva.

Socijalisti žele da daju mnogo veću podršku i značaj ženama u političkom i javnom životu, rekao je predsjednik Gradskog odbora Prijedor Igor Knjeginjić, koji smatra da žene dosad nisu bile dovoljno zastupljene.

–  Žena kao nosilac porodice i društva mora biti mnogo više uključena u politički i javni život. Ovdje smo da promovišemo ženu i da se njihovo mišljenje i ideje o društvenoj ravnopravnosti više čuju – smatra Knjeginjić.  

Zasad su formirana 24 mjesna odbora SP u Prijedoru. Nakon Izborne skupštine Aktiva žena, slijedi formiranje aktiva mladih Socijalističke partije.

D. S.

PrethodniIzbor sportiste godine grada Prijedora 20. decembra
SlijedećiIZVIĐAČKI VIŠEBOJ “KOZARA 2019” OD 15. DO 17. NOVEMBRA