12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

MINISTAR PETRIČEVIĆ U POSJETI LJUBIJSKOM „ELKERU“

Najnovije vijesti

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS, danas je posjetio ljubijski „Elker“, preduzeće koje slovi za bh. lidera u proizvodnji visokonaponske opreme. Ministarstvo koje predstavlja, dalo je podršku realnom sektoru i domaćoj proizvodnji s ciljem očuvanja radnih mjesta i stručne radne snage.

– Željeli smo da čujemo njihove prijedloge kako bi im olakšali rad, odnosno sve ono što bi uticalo na bolju konkurentnost – rekao je ministar Petričević. Zadovoljan posjetom bio je i Goran Bojić, vlasnik i direktor „Elkera“. To je, kako kaže, potvrda želja Vlade Republike Srpske da poboljša položaj realnog sektora.

– Ovo je veliki podstrek za nas, kao i samo njegovo zalaganje za podršku koja će biti osnova za preferiranje i podsticaje domaće proizvodnje te za dalji tehnološki razvoj domaće proizvodnje – ocijenio je Bojić.

U posjeti „Elkeru“ danas su bili i Aleksandar Drljača, v.d. direktora Agencije „Preda“, i Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada  Prijedora.

M.Z.