-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

MINISTARSTVO PRIVREDE: ZA DIREKTNA ULAGANJA 14,5 MILIONA KM

Najnovije vijesti

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu ukupno 14,5 miliona KM podsticaja privrednim subjektima za direktna ulaganja u ovoj godini s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata.

Postupak dodjele podsticaja realizuje se u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja, na osnovu projekta privrednog subjekta u vezi sa nabavkom savremenih tehnologija i opreme, odnosno nove ili korištene opreme koja nije starija od osam godina, te razvoj i inovaciju, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata iz oblasti industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta /prerada drveta i proizvoda od drveta, isključivo proizvođača finalnih i polufinalnih proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja/, metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike.

Sredstva su namijenjena i za oblasti papirne i grafičke industrije, proizvodnje hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrije građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnju ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Privredni subjekt na javni poziv može dostaviti samo jedan projekat.

Prema stepenu realizacije, projekat može biti u toku realizacije, odnosno da su projektne aktivnosti počele, ali nisu završene do podnošenja prijave na javni poziv, ili novi projekat, čije aktivnosti nisu počele do dana podnošenja prijave.

Stepen realizacije projektnih aktivnosti utvrđuje se na osnovu finansijske realizacije dijela projekta.

Javni poziv biće otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom šalju se poštom na adresu: Ministarstvo privrede i preduzetništva, Trg Republike Srpske 1, 78000 Banjaluka uz napomenu: “Komisija za sprovođenje postupka dodjele podsticaja za direktna ulaganja”.

SRNA