Mirko Sovilj: Plata kasnila tri dana, zbog blokade računa

Iako je prijedorskoj Opštoj bolnici „dr Mladen Stojanović“ odblokiran račun i radnicima isplaćena plata, danas je u toj ustanovi, ipak, održan sastanak medicinskih radnika i menadženta. Radnici zahtjevaju da im se plate i doprinosi redovno isplaćuju, a rukovodstvo tvrdi da je plata u ovom mjesecu kasnila zbog blokade računa bolnice.

– U ovoj bolnici se redovno isplaćuju plate i isplaćujemo ih do 10. u mjesecu. Ovoga puta to je bilo 13. februara, jer je račun bolnice bio blokiran 25. januara. Blokada računa je uslijedila na zahtjev Pravobranilaštva, koje zastupa Ministarsvo unutrašnjih poslova, a po osnovu obaveza koje imamo prema MUP-u, zbog ustupljenog stana za potrebe bolnice 1986. godine – pojašnjava Mirko Sovilj, vršilac dužnosti direktora prijedorske bolnice.

Predsjednik Strukovnog sindikata  medicinskih sestara i tehničara prijedorske bolnice, Ivana Davidović, tvrdi da su 13. februara dobili decembarsku platu, a da im doprinosi nisu uplaćivani dvije godine.

-Mi se menadžmentu obraćamo za zahtjevom za redovne plate i doprinose. Želimo da postignemo dogovor  i da riješimo problem – rekla je Davidovićeva. Sovilj kaže da se doprinosi radnicima u posljednje dvije godine redovno uplaćuju, a da je ranije bilo perioda kada oni nisu uplaćivani po dva ili tri mjeseca, što su nastojali riješiti kroz reprogram sa Poreskom upravom RS.

 

B.D.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!