Prva ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, održana je juče u Ljeskarama. Brojni posjetioci i po lošim vremenskim uslovima, nisu željeli propustiti nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe: Miske Glave, Jugovaca i Ljeskara-Kalajeva.

Pobjednik prve manifestacija je ekipa Miske Glave, koja je bila najuspješnija u navlačenju konopca, trčanju u vrećama i nabacivanju obruča. Drugo mjesto zauzela je ekipa domaćina Ljeskara-Kalajeva, najbolja u bacanju kamena s ramena i kvizu iz poznavanja poljoprivrede, kojeg pripremaju stručnjaci Odsjeka za unaprijeđenje poljoprivrede Grada Prijedora. Mlada ekipa Jugovaca, osvojila je treće mjesto, ali i najveće simpatije publike.

Pobjednički pehar ekipi Miske Glave, uručio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, koji je posjetioce podsjetio na značaj ove manifestacije, omiljene među žiteljima naših sela i pozvao ih da posjete i druge događaje u okviru “Prijedorskog ljeta kulture”.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je folklorni ansambl KUD-a „Kozara“  iz Prijedora,  narodni umjetnici, muzičari  i vokalni solisti. Veliku podršku u pripremi manifestacije, koja je održana na igralištu kod doma MZ Ljeskare-Kalajevo, pružili su odlični domaćini, na čelu sa gospodinom Zoranom Joškićem.

Pokrovitelj kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“ je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelji manifestacije „Autotransport Prijedor“ i Tvornica keksa “MIRA”, članica “KRAŠ grupe”.

KV

PrethodniOBILJEŽENA SLAVA GRADA I CRKVE SVETE TROJICE (video)
SlijedećiGNJATIĆEVA POBJEDOM DONIJELA BRONZU REPREZENTACIJI BIH