Svoju krsnu slavu, Svetog Velikomučenika Dimitrija proslavili su u i članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović”. Čuvari tradicije stari srpski običaj ispoštovali su kako to i dolikuje pravim domaćinima.

Uz slavsku svijeću, koljivo i slavski kolač koji su prelomili sa svojim prijateljima. Ponosni su, kažu, na postignuto u ovoj godini.

– Podsjetio bih da je folklorni ansamb imao koncerte u Beogradu, dva gostovanja u Austriji potom učešće na Evrospkoj smotri folkora srpskih društava u Sloveniji. Obnovili smo rad hora, što je za nas svakako velika radost. A sve je krunisano u julu i avgustu, kada je folklorni ansambl učestvovao na tri prestižna CIOFF-ova festivala – naveo je Dejan Karlica, predsjenik SKUD „Dr Mladen Stojanović“.

Sve je prošlo u dobrom rapoloženju, jer ipak se radi o raspjevanim i razigranim folklorašima. Iz SKUD-a su uputili čestitke svima onima koji slave Mitrovdan. I obećali su da su običaji i kultura naroda ovih krajeva u sigurnim rukama, dok gok god ih oni njeguju i čuvaju.

Z.J.

PrethodniGO DNS PRIJEDOR PROSLAVIO MITROVDAN (FOTO i VIDEO)
SlijedećiPD „KLEKOVAČA“ – POHOD NA VOLUJAK (FOTO)