Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

MJESEC U ZNAKU AKCIJE “PROLJETNO UREĐENJE GRADA”

NAJNOVIJE VIJESTI

U Prijedoru danas počinje akcija “Proljetno uređenje grada” koja će trajati do 30. aprila, saopšteno je iz Gradske uprave.
Akcija obuhvata čišćenje grada i uređenje zelenih površina oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeka i drugih neuređenih površina.

“Pozivamo građane, mjesne zajednice, vlasnike poslovnih prostora, škole, omladinske organizacije, nevladin sektor i zajednice etažnih vlasnika da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Grad će u sklopu ove akcije organizovati besplatan odvoz prikupljenog smeća i kabastog otpada i obezbijediti sadnice cvijeća i ukrasnog grmlja, te klupe i korpe za uređenje škola i mjesnih zajednica.

Iz preduzeća “Komunalne usluge” saopštili su da će cijeli mjesec april po zahtjevu Gradske uprave vršiti odvoz kabastog otpada koji u gradskoj zoni treba odlagati pored kontejnera ali ne na saobraćajnice, a u prigradskim i sesokim zonama po rasporedu redovnog odvoza smeća.

“Molimo građane da otpad iznesu u ranim jutarnjim satima kako bi sve bilo odvezeno istog dana”, apelovali su iz “Komunalnih usluga”.

Građani se za sve informacije mogu obratiti Odjeljenju za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a zajednice etažnih vlasnika se obraćaju isključivo putem mjesnih zajednica kojima pripadaju.

SRNA