3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

MJEŠTANI KEVLJANA UZ POMOĆ DONATORA ASFALTIRALI LOKALNI PUT

Najnovije vijesti

Presjecanjem vrpce, najmlađi mještani Kevljana, u prisustvu brojnih stanovnika i prijatelja ovoga naselja, otvorili su danas novoasfaltirani lokalni put.

djeca-kevljana-simbolicnim-presjecanjem-vrpce-otvorili-put

Time je u potpunosti ostvarena zamisao mještana koji su odlučili vlastitim novcem nastaviti proširenje i asfaltiranje ovoga puta za dobrobit svih mještana Kevljana, i starijih i mlađih.

img_9243

Kad se složne ruke slože, sve se može. Tako su ovi ljudi uz pomoć donatora za rekordnih mjesec dana uradili veliki posao. Sakupili novac, odradili ravnanje i asfaltiranje puta. Najponosniji je danas bio Šerif Velić jedan od pokretača ove akcije.

img_9259

– Od ideje do realizacije ovog projekta prošlo je mjesec dana. Ovo je za nas novi momenat, jako smo ponosni na to šta smo vlastitim snagama i sredstvima uradili. U svakom selu infrastruktura je bitna, pa tako i u Kevljanima. Stalo nam je da pokažemo da ovdje ima uslova da se živi i zato smo reagovali tako što smo podržali izgradnju ovog puta – rekao je Velić.

ibrahimovic-salko

Mještanin Salko Ibrahimović kaže da su na asfaltiranje ovoga dijela puta čekali jako dugo.

– Imali smo makadamski put koji je bio pun rupa. I konačno, uspjeli smo, ovo što danas vidimo je fenomenalno, na radost svih nas i naših prijatelja koji svraćaju u Kevljane – rekao je Ibrahimović.

Novoasfaltirani put je dužine dva i po kilometra, a vrijednost investicije je oko 250.000 KM.

M.Stegić

foto: Dragan Stojnić Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!