20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

MK „Otpisani“ BAJKERI U AKCIJI DARIVANјA KRVI (video)

Najnovije vijesti

Članovi Moto kluba „Otpisani“ i ove godine su sjeli na svoje motore i zaputuli se u prijedorsku službu Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. U akciji darivanja dragocjene tečnosti učestvovalo je petnaestak bajkera.

 Akcija dobrovolјnog darivanja krvi koju organizuju prijedorski bajkeri već je postala  tradicija, pojasnio je predsjednik MK „Otpisani“ Slavko Vrućinić. On je dodao da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje ovaj klub organizuje.

– Ovo je jedan mali doprinos, ali krv koju danas damo može nekome spasiti život. I zato i jesmo tu. Ovo je već dio tradicije „Otpisanih“, i obično akciju organizujemo na samom startu sezone, ali ovaj put smo zbog epidemije morali da to pomjerimo- kaže Vrućinić.

Svojim humanitarnim radom i ovakvim akcijama „Otpisani“ nastavlјaju da ruše stereotipe o bajkerima kao grubijanima.

– Mi smo lјudi koje veže jedna strast. A to je želјa za slobodom i slobodnom vožnjom. Da uživamo u druženjima. I da naši dvotočkaši ne služe za prevoz od tačke A do tačke B, već da se u toj vožnji uživa. A i ova akcija pokazuje našu humanu stranu- poručio je jedan od „Otpisanih“ Želјko Kasap. On je dodao da su svjesni da svaka doza krvi može da čini razliku između života i smrti, i da bajkeri kao najugroženija kategorija u saobraćaju to dobro shvataju.

Među bajkerima koji su dali krv bilo je i dama.

– Uvijek se rado odazovem svim humanitarnim akcijama. Gdje god treba uvijek smo tu  – kaže Snežana Todoran, koje je napomenula da joj davanje krvi nije ništa novo.

„Otpisani“ poručuju da sa svojim aktivnostima nastavlјaju i dalјe, te da su tu za svoje sugrađane.

Z.J.