21.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

MK „Otpisani“: Bajkeri u akciji darivanja krvi

Najnovije vijesti

Članovi Moto kluba „Otpisani“ danas su na svojim motorima prokrstarili gradom, a krajnje odredište bila je prijedorska služba Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. U akciji darivanja dragocjene tečnosti učestvovalo je dvadesetak bajkera.

– Kad ih ovako pogledaš, rekao bi da su to neki opasni momci. A zapravo su to momci golubijeg srca, koji su uvijek spremni da pomognu i da se odazovu humanitarnim akcijama – poručio je jedan od „Otpisanih“, Željko Kasap.

Ovo nije prvi put da prijedorski bajkeri organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, već je u pitanju tradicija, pojasnio je predsjednik MK „Otpisani“ Slavko Vrućinić.

– Mi, pored toga što vozimo motore i putujemo, od samog osnivanja imamo ideju da djelujemo u humanom pravcu. Siguran sam da će  krv koju smo dali nekome mnogo značiti, možda i sačuvati život – kaže Vrućinić.

„Otpisani“ poručuju da sa  aktivnostima nastavljaju već u petak, 8. marta. Tada će pokazati da su džentlmeni u kožnim jaknama, jer će na Trgu majora Zorana Karlice, u 12 časova, dijeliti karanfile svojim sugrađankama.

 

Z.J.