-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

MLADI DNS-a UREĐUJU OBALU SANE U TUKOVIMA

Najnovije vijesti

Pedesetak aktivista Mladih Demokratskog narodnog saveza iz mjesnih odbora Tukovi i Raškovac, danas su uređivali obalu Sane pored trafoa u Tukovima. Tokom višesatne akcije, krčili su šiblje i korov i uklanjali smeće, da bi kupalište na ovom mjestu bilo što prijatnije za građane koji traže spas od vrućina u rijeci Sani.

– Potrebno je veću pažnju posvetiti podizanju svijesti o očuvanju okoline i uređenju plaža koje su posebno u naselju Tukovi lijepe i posjećene, ali nisu sve dovoljno uređene. Ovo kupalište koje danas uređujemo jedno je od najposjećenijih. Ne samo da je ova akcija Mladih DNS-a na korist svih građana, već šaljemo pozitivan primjer omladinskog aktivizma – rekla je Zora Marjanović, predsjednik Aktiva Mladih DNS-a, Mjesnog odbora Tukovi.

Duško Miletić, predsjednik Mladih DNS, Gradskog odbora Prijedor, podsjetio je da imaju preko 3500 članova koji realizuju brojne aktivnosti. Između ostalog, imali su nedavno dobrovoljno darivanje krvi, a u planu je nastavak ekoloških akcija u ostalim naseljima. Vrijedne akcijaše danas je obišao Milenko Đaković, predsjednik Gradskog odbora DNS-a i gradonačelnik Prijedora, izrazivši zadovoljstvo njihovim radnim entuzijazmom i odzivom.

– Na jednoj od posljednjih gradskih skupština, uputio sam poziv da se uredi obala rijeke Sane i drago mi je što se veliki broj omladinaca Demokratskog narodnog saveza odazvao akciji u Tukovima. Obećali su da će urediti cijeli ovaj dio plaže – izjavio je Đaković.

D.S.

foto: Giga