3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

MLADI IZ GOMJENICE PREZENTOVALI SVOJE IDEJE

Najnovije vijesti

Neformalna grupa mladih iz Gomjenice prezentovala je projektnu ideju „Fudbal kao više od sporedne stvari u životu“. Ova prezentacija održana je u okviru drugog dijaloga u zajednici, koji provodi Međunarodna organizacija za migracije u BiH, kroz projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“.

Marko Knežević iz Gomjenice kaže da im je cilj da privuku što veći broj omladine iz ovog naselja da se bavi sportom, te da imaju adekvatne uslove za sportske aktivnosti. – Da se uključe u sportske aktivnosti, sklone sa ulice i zaborave na poroke današnjeg vremena, jer sport predstavlja izvanrednu sredinu za razvoj svakog pojedinca – dodao je on.

Mladi iz ovog prijedorskog naselja, u prethodnom periodu, vrijedno su radili na izradi aplikacione forme, prikupljanju doprinosa zajednice te izradi predračuna za ovaj projekat. Mile Vujasin, koordinator na projektu IOM-a, rekao je da je ova prezentacija bila prilika da komisija čuje riječ više o ovom projektu te mlade uputi na određene izmjene u aplikacionoj formi, ukoliko je to potrebno. – Nakon prezentacije i savjeta komisije, mladi koji rade na projektu će dobiti rok od nekoliko dana da urade potrebne ispravke, nakon čega se, ukoliko sve bude po pravilima, očekuje implementacija ideje. Dokumentacija se šalje kolegama u Sarajevo – dodao je Vujasin.

Na mlade ljude koji rade na pozitivnim stvarima u svojoj mjesnoj zajednici, ponosan je gradonačelnik Milenko Đaković. – Međunarodna organizacija IOM, u saradnji sa Gradom Prijedorom, već godinama radi na projektu podrške omladini u ovom gradu. Raduje nas što je u ovaj projekat uključen veliki broj mladih sa svojim idejama – rekao je Đaković.

Prezentaciji ovog projekta, koja je održana u Društvenom domu u Gomjenici, prisustvovala je i Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!