Mladi iz Prijedora i Trenta, njih 12 starosti od 18 do 26 godina, večeras su u gradskom Pozorištu premijerno odigrali predstavu „Okean“ koja je nastala u projektu „Pozorišna radionica za mlade“.

Kristina Bertoti, potpredsjednica Međunarodne humanitarne organizacije „Udruženje Program Prijedor“ iz Trenta pojasnila je „da je riječ o projektu koji se realizuje posljednje dvije godine“.“ U početku su mnogi bili skeptični u uspjeh, no s ponosom mogu da kažem da se još prošle godine vidjelo da su mladi zaista posvećeni ovom poslu“, ocijenila je Bertoti  i dodala „ da su nakon prošlogodišnjeg uspjeha ove godine u zajedničku realizaciju predstave uključili i mlade iz Trentina“.

Paolo Vićentini, režiser predstave „Okean „, koju je prije dva mjeseca premijerna vidjela i publika pokrajine Trento, u gradu Trento i mjestima Matarelo i Lavis, rekao je „ da predstava govori o brodolomu, grupi ljudi koja se na splavu bori za preživljavanje“.

„Za nas je ova predstava metafora života“, rekao je Vićentini. Saradnju u projektu pozdravio je i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, rekavši da se dugogodišnja saradnja Prijedora i Trenta  nastavlja. „Ovaj program s mladim ljudima, glumcima, amaterima pokazuje da uvijek ima elementa za dobru saradnju.

Nastavljamo dalje sa zajedničkim projektima, svim onim za koje budu zainteresovani građani Prijedora i Trenta“, rekao je Đaković.

Prošle godine s mladim iz Prijedora urađena je predstava „Romeo i Julija“.

M.Z.

foto: Giga

PrethodniSUPERIORAN FINIŠ RK „PRIJEDOR“ (VIDEO) 
SlijedećiPREMIJER LIGA BiH ZA STONOTENISERKE: SUPERIORNE PRIJEDORČANKE