3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

MLADI REKLI NE ODLAGANJU RADIOAKTIVNOG OTPADA

Najnovije vijesti

U NovomGradudanassuodržanimirniprotesti pod nazivom „Mladikažu NE radioaktivnomotpadu“. Na protestima se okupilooko 800 građana, kojisuporučili da ne želeradioaktivniotpad u svojojblizini.Mario Crnković, predsjedniknevladineorganizacije „Green Team“, koja je i organizatorovogokupljanja, rekao je da ovonije problem samoNovogGrada, većcijeleBosne i Hercegovine.

– Okupilismo se da jednoglasnokažemo NE radioaktivnomotpadu. Ovaj problem nasmučivećgodinama i vrijeme je da se to većjednomokonča. Danas sumladirekli NE, što je od posebnevažnosti  –kaže on.

Proteste je podržala i lokalnavlast.BojanLukač, zamjeniknačelnikaopštine Novi Grad, podsjeća da lokacijaČerkezovac, nakojoj je predviđenaizgradnjaodlagalištanuklearnogotpadaodNovogGradaudaljenasvega 800 metaravazdušnelinije.

  • Ono što je bitnojeste da je opštinskauprava u proteklihmjesecdanauspjela da ovaj problem podignenavišinivo. Mislim da smouspjeli u tome – smatraLukač.

IzNovogGrada je poručeno da nećestatinaovome. Svimsnagamaće se boriti da ne dođe do odlagalištaradioaktivnogotpadanaTrgovskojgori, jer to bi, kakokažu, ugrozilozdravlje i životestanovnikaregijePrijedor.

B.D.

 

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!