-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

MOGUĆA NEDJELJA IRANSKOG FILMA U PRIJEDORU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Promocija kuture Irana među narodima Bosne i Hercegovine jeste cilj rada konzula kulture Alija Amerija. Cilj njegove današnje posjete jeste nastojanje da se Prijedorčanima predstavi kultura ove zemlje. To bi bilo učinjeno kroz projekcije iranskih filmskih ostvarenja.

Iranski konzul Ali Ameri

– Kulture i umjetnost je snažno sredstvo upoznavanja i zbližavanja naroda. Film je jedan od najsnažnijih umjetničkih medija, i nadamo se da ćemo uz pomoć filma imati priliku da se predstavimo u vašem gradu – rekao je Ameri.

Dani iranske kulture održani su prošle godine u Bana Luci, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS. Pozitivne reakcije publike povod su da ove godine budu organizovane sedmice iranskog filma i u drugim gradovima. Priliku da među njima bude i Prijedor pozdravila je Safira Karahodžić, direktor Centra za prikazivanje filmova Prijedor.

Safira Karahodžić, direktor Centra za prikazivanje filmova Prijedor

– Njihovi filmovi su zaita dobri i nadam se da će se prikazivati i kod nas – rekla je Karahodžićeva. Za ovaj sastanak zaslužan je Ratko Orozović, direktor filmskog festivala „Viva“, sa kojim kino „Kozara“ ima dobru saradnju.

Z.J.

foto: Giga