11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

KOŠARKAŠI GIMNAZIJE NIŽU POBJEDE

Najnovije vijesti

U organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor, u toku su sportska takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u sklopu Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Na takmičenju košarkaša srednjih škola učestvovalo je 150 učenika i učenica. Kod djevojaka, u konkurenciji šest škola, trijumfovala je ekipa JU Srednjoškolski centar Prijedor. Druga je Gimnazija “Sveti Sava”, a trećeplasirana Elektrotehnička škola.

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola je četvrta, JU Poljoprivredno-prehrambena škola  peta, a šestoplasirana Mašinska škola. Kod muških, dominaciju su nastavili košarkaši Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor. U odlučujućem meču oni su bili superiorni i deklasirali su ekipu Elektrotehničke škole. Gimnazijalci su u prvom poluvremenu postigli 31, a tim Elektrotehničke škole tek sedam koševa. Treća je JU Ugostiteljsko-ekonomska škola, četvrti Srednjoškolski centar Prijedor, peta Mašinska, a šesta Poljoprivredno-prehrambena škola.

 Košarkaši Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor i košarkašice Srednjoškolskog centra Prijedor predstavljaće grad Prijedor na  regionalnom takmičenju. Male olimpijske igre osnovaca i srednjoškolaca  Republike Srpske nastavljaju se sutra, takmičenjem ekipa osnovnih škola u rukometu. Narednih dana slijede takmičenja  u odbojci, malom fudbalu, atletici te rukometu za srednje škole.

M.Bogun

Foto: Giga