MOTOCIKLISTIMA POZIV ZA OPREZNU VOŽNJU (VIDEO)

Povećan broj motociklista na putevima sa sobom donio je i veći oprez ostalih učesnika u saobraćaju imajući u vidu da je prošle godine ova  kategorija vozača  bila treća po broju evidentiranih saobraćajnih nezgoda.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor  Zoran  Jež podsjeća da je u toku 2017. godine na području koje pokriva PU Prijedor nastradalo  ukupno 40 lica iz ovih kategorija, od čega su dva lica smrtno stradala,  16 lica je zadobilo teške tjelesne povrede, a 22  su zadobila lakše.

Zoran  Jež, inspektor za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor 

Jež podsjeća da prošle godine u 14 saobraćajnih nezgoda sa teškim povredama  gdje su učesnici bili motociklisti i vozači mopeda nisu nošene zaštitne kacige.

Nije rijetkost, kaže on, da ova lica upravljaju vozilima koja nisu registrovana, a nije mali broj bilo i onih koji su upravljali motociklima i mopedima pod dejstvom alkohola.

Pripadnici Policijske uprave i u narednom periodu će nastaviti intezivnu kontrolu motociklista u cilju povećanja nihove , ali i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, poručuju iz PU Prijedor.

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!