-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

MUP SRPSKE SPREMAN DA OČUVA BEZBJEDNOST

Najnovije vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da vjerovatno postoje oni koji pokušavaju da situaciju u vezi sa bošnjačkom najavom podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije iskoriste i ugroze druge, ali da je policija Srpske spremna da očuva bezbjednost Republike i njenih građana.
“Kada je riječ o povećanju nivoa bezbjednosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske radi na tome svakodnevno i reaguje na vrijeme na sve indicije da može da dođe do pogoršanja bezbjednosti”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru.

On je istakao da su oni koji nakon 10 godina ulažu zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije svjesni da ona neće doprinijeti promjeni činjenica koje su ranije utvrđene na sudu.

“Očito je da je riječ o tome da se `drži` tenzija naspram srpskog naroda, što sigurno neće dovesti do pomirenja, već do podizanja tenzija. To je bilo bespotrebno”, smatra Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske kaže da je očito da nekome nije stalo da u BiH krene sve nabolje, da jednom zavlada mir i da se počne raditi na rješenjima koja će omogućiti bolji život ljudi i njihove djece.

“Čini mi se, 20 godina nakon rata, kao da je prošlo tek dvije godine. Većina, naročito političara iz Federacije BiH, tako se ponaša i nadam se da će to već jednom prestati”, naglasio je Lukač.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Najviši zvaničnici Republike Srpske i srpski predstavnici u institucijama BiH ranije su upozorili da je pokretanje procesa revizije neustavno i neprihvatljivo.

izvor: Srna