Gimnazija “Sveti Sava” dobila je prvi mural, djelo Amile Dizdarević, učenika ove škole. Kako ističe ova mlada Prijedorčanka, muralom je željela prikazati svestranost gimnazijalaca.

Ni pandemija, ni zemljotres nisu spriječili ovu talentovanu učenicu da završi oslikavanje murala. Posebno joj je drago što je imala čast da ostavi trajnu bilješku svoje generacije u ovoj školi.

– Oslikavanje zidova u našoj školi zapravo je bio prijedlog profesora likovnog. Meni se to svidjelo i ubrzo smo krenuli sa realizacijom. Bilo je prekida, zbog svih problema koji su nas zadesili, ali na svu sreću, uz pomoć drugara završila sam mural. Kao što vidite, posvećen je svim gimnazijalcima – kaže Amila.

Talenat učenika se smije biti zapostavljen u vremenima pandemije, tvrdi Milica Đerić, profesor likovne kulture, a ovo je jedan od načina da pokažu šta znaju i umiju.

– Jako sam zadovoljna, zato što je riječ o učenici koja ima izvanredan crtež, koja svoj talenat ne treba da sputava. Oslikala je mural na velikoj površini, što je za svaku pohvalu. Ovo treba da bude nešto što će podstaknuti ostale učenike da rade i da svoj rad i trud pokažu na bilo koji način – dodala je ona.

I tu nije kraj. Đerićeva i njeni učenici biće uporni da ostvare još neke ideje, koje su zbog pandemije ostale “na čekanju”.

M. Šodić

PrethodniUDRUŽENJE PENZIONERA: REALIZOVALI SMO SVE PLANOVE ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI GRADA
SlijedećiSUTRA RASPRAVA O STEČAJU U RIBNJAKU “SANIČANI” PRIJEDOR