3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Muzej Kozare – Izložba “Crteži” (video)

Najnovije vijesti

U Muzeju Kozare, u okviru “Kulturnog ljeta Prijedor 2018”, otvorena je izložba “Crteži”. Autor izložbe Jovan Spasić, iz Leskovca, samostalno je izlagao osam puta. Učesnik je 20 kolektivnih izložbi i nekoliko likovnih kolonija.

Jovan Spasić rođen je 1993. godine u Leskovcu. Diplomirao je i završio master studije na Fakultetu umjetnosti u Nišu. Posjetiocima muzeja prvi put su predstavljeni crteži ovog mladog autora.

– Na mojim crtežima su portreti porodice i meni bliskih osoba. Ono što ja radim na svojim crtežima jeste kombinacija različitih materijala: od otiskivanja, crtanja i kombinovanje različitih tekstura – rekao je Spasić.

Ovaj mladi autor izlagao je svoje radove na samostalnim i grupnim izložbama širom Srbije. Direktor Muzeja Kozare, Zoran Radonjić, rekao je da je ovo druga izložba u okviru konkursa koji je Muzej Kozare raspisao za ovogodišnju izlagačku sezonu.

-Autor se prijedorskoj publici predstavio sa 18 crteža, koji su rezultat zanimljivog eksperimentisanja sa izražajnim mogućnostima kombinovanih tehnika – rekao je Radonjić.

Posjetioci Muzeja Kozare imaju priliku da pogledaju izložbu ,,Crteži” do 7. jula.

I.P.