Otvaranjem arheološke izložbe ”Manastir Manasija – šest decenija istraživanja i zaštite” i slavskim ručkom priređenim u Hotelu ”Prijedor” Muzej Kozare danas je obilježio svoju krsnu slavu Svetog apostola i evandjelistu  Luku. Zoran Radonjić direktor ove ustanove rekao je tom prilikom da je krsna slava prilika da muzej na jedno mjesto pozove sve ljude sa kojima tokom godine sarađuje.

Zoran Radonjić, direktor Muzeja Kozara

-S obzirom da je Sveti Luka začetnik hrišćanskog ikonopisa, a Muzej ustanova koja promoviše likovno stvaralaštvo, na ovaj dan praktikujemo da otvaramo likovne izložbe – rekao je Radonjić.

Monja Kasalović, načelnik odjeljenja društvenih djelatnosti grada Prijedora

Monja Kasalović načelnik odjeljenja društvenih djelatnosti grada Prijedora istakla je da je Muzej Kozare zaštitnih kulturnog nasleđa  i da svi imao obavezu da doprinesemo  održivom razvoju ove javne ustanove.

U povodu krsne slave direktor muzje Zoran Radonjić  je  uručio i zahvalnice kumu muzeja, slikaru Dragi Dragići i bivšem gradonačelniku Prijedora Marku Paviću za doprinos u obogaćivanju likovnih zbirki ove javne kulturne ustanove.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE!

P.Š.

foto: Giga

PrethodniISTIM STAZAMA PLANINARE 88-GODIŠNI VLADIMIR I DVOGODIŠNJA MARIJA
SlijedećiRADOVI SA LIKOVNE KOLONIJE U PAVILJONU “CVIJETA ZUZORIĆ”