U prijedorskom pozorištu održan je polugodišnji koncert učenika Muzičke škole “Savo Balaban”. Bila je to prilika za sumiranje rezultata i utisaka  učenika i njihovih profesora na kraju prvog polugodišta. Nastupili su solisti, kamerni ansambli, orkestri i horovi. Iva Dragojević, učenica šestog razreda, svira klavir, violončelo i pjeva u horu. Kaže da su koncerti poput ovog, odlična priprema za predstojeća takmičenja.

– To mi je jako bitno, da se oslobodim straha od javnog nastupa i da više nemam tremu. Nastupamo pred roditeljima i poznanicima. To je za mene lijep utisak – dodala je ona.

Sličnog je mišljenja njen drugar iz srednje škole Bojan Prelić. On se odlučio za harmoniku. Priznaje da je pred domaćom publikom najteže nastupati.

– Osjećaj je poseban. Ovaj koncert je za nas jedan od najdražih događaja u godini – rekao je on.

Posjetioci su imali priliku istinski uživati, kako u odličnoj atmosferi, tako i u vrlo talentovanim mladim izvođačima klasične muzike. Zadovoljstvo nisu krili profesori ove škole. Među njima i Sunčica Trkulja, profesor gitare.

– Za nas, profesore, jako je bitno da učenici nastupaju pred domaćom publikom. Drago nam je što nas prijedorska publika cijeni i podržava – istakla je Trkulja.

Na rad učenika i profesora ponosan je Aljoša Novaković, direktor Muzičke škole.

– Nakon zimskog raspusta slijede pripreme za republičko takmičenje koje će biti održano u martu naredne godine, kao i za ostala takmičenja širom regije i Evrope. Kruna svega biće godišnji koncert koji će biti održan početkom juna – rekao je Novaković.

Osnovnu i srednju Muzičku školu “Savo Balaban” pohađa 386 učenika.

M. Šodić

PrethodniAkcija MUP-a RS: PETARDE NISU IGRAČKE (video)
SlijedećiTKD “SPARTAK”: ODLIČNI U SLOVENIJI