-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

Na Beogradskom sajmu knjiga predstavljena knjiga “Diplomatija lokalne zajednice” Borislava Marića

Najnovije vijesti

Na Beogradskom sajmu knjiga, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, održana je promocija knjige “Diplomatija lokalne zajednice”, autora Borislava Marića.

Na promociji su govorili profesor Miloš Šolaja, Nataša Marić i zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević. Ova knjiga obrađuje jednu posebno važnu temu o kojoj se u posljednje vrijeme sve više priča i piše, a to je ostvarivanje diplomatskih kontakata i odnosa gradova i regija sa drugim regijama i državama.

Istaknuta je važnost mogućnosti ostvarivanje diplomatskih kontakata gradova iz Republike Srpske sa drugim državama. Autor knjige Borislav Marić ranije je istakao da je štivo namijenjeno studentima na predmetu ekonomska diplomatija i međunarodna ekonomija, ali i lokalnim zvaničnicima. Ovim drugim može dati odgovor na pitanje kako najefikasnije voditi lokalnu zajednicu u privlačenju stranih investicija, poboljšanju ekonomije i kako bi na najbolji način predstavljao svoju lokalnu zajednice i njen privredni ambijent na međunarodnom planu.

www.prijedorgrad.org