16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

NA EVROPSKOM PRVENSTVU U DANSKOJ SLAVIŠA BUNIĆ ŠESTI

Najnovije vijesti

Na Evropskom prvenstvu, koje se održalo u Arhusu na sjeveru Danske, na 3.000m sa preprekama za atletičare 35+, atletičar Slaviša Bunić zauzeo je odlično šesto mjesto.
Na ovom prestižnom takmičenje učešće je uzelo 4.000 takmičara, a Bunić je u tako jakoj konkurenciji izborio sva tri finala. Inače Bunić je trostruki prvak Balkana u disciplinama, 5.000m te 1.500m, 3.000m sa preprekama. Ovo je jedan od najvećih uspjeha veteranske atletike BiH u trkačkim disciplinama iako je uspjeh mogao biti i veći ali je par pehova prije i na samom takmičenju uticali na to da Bunić ostane bez medalje.

-Uspio sam se dobro pripremiti za ovo takmičenje, ali 15 dana uoči takmičenja nekako je sve krenulo kako ne treba. Poslije istrčanog Tuzlanskog polumaratona, gdje sam osvojio drugo mjesto u ukupnoj konkurenciji, prehladio sam se i gripa me bukvalno odvojila od treninga do pred sam polazak u Dansku. Prvi trening sam odradio pred kvalifikacije za 1.500m i stanje fizičke spreme nije bilo obećavajuće, pri tom sam osjetio jake bolove u peti zbog kojih sam morao odustati u finalnoj trci na 1.500m. Upitno je bilo hoću li nastaviti takmičenje. Doktor reprezentacije je dao sve od sebe da ublazi bolove i u takvom stanju sam uspio ući u finale na 3.000m sa preprekama. Umor i kašalj mi nisu predstavljali veći problem ali zato sam trpio jake bolove u peti. I pored svega odlučio sam, u dogovoru sa selektorom, da trčim finale pa ako nemognem preskakati prepreke da odustanem. Dosta sam gubio na preprekama zbog povrede i to me je na kraju koštalo medalje jer u zadnji krug sam ušao treći, ali nisam mogao finiširati i na kraju sam stigao šesti sa ličnim rekordom- rekao je za naš portal Bunić i dodao da je sa ovim nastupom  izborio finale na 5.000 m.

Bunić je pohvalio domaćine i sveukupnu organizaciju ovog prvenstva na kojeg je otišao o svom trošku jer nije imao dovoljno vremena da pronađe sponzora.

Inače Bunić je samo dan nakon povratka sa finala Evropskog prvenstva istrčao Međunarodnu trku na 21 kilometar na Kupresu gdje je zauzeo drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji.

-Definitivno ovo mi je bila najteža trka u životu. Po povratku iz Danske sa nekih 10 stepeni dočekala me je temperatura od preko 40 stepeni, stim da nisam uspio odspavati ni sat vremena a kamo li se dobro odmoriti i pripremiti. Bukvalno pravi pakao, preko 1.000m nadmorske visine, a upeklo sa svih strana, nije se moglo disati. Mnogi takmičari su odustali, a i ja sam se dvoumio na 19 kilometru- rekao nam je Bunić i dodao da će se nakon saniranja povrede pripremati za Balkansko veteransko prvenstvo u Bugarskoj koje je na programu u septembru.

Otpisane čeka još jedan težak ispit u Hrvatskoj gdje će pokušati pobijediti ekipno po treći put na jednoj od najtežih brdskih trka u Evropi, kao i odbrana titule ekipnog šampiona države u krosu, gdje bi se izborili za učesće na Kupu evropskih šampiona i time uspješno priveli sezonu kraju i počeli pripreme za sledeću godinu.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!