NA KOZARI PAO DOGOVOR O SNIMANJU ČETVRTOG NASTAVKA “DOBRO JUTRO KOMŠIJA” – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Kultura NA KOZARI PAO DOGOVOR O SNIMANJU ČETVRTOG NASTAVKA “DOBRO JUTRO KOMŠIJA”

NA KOZARI PAO DOGOVOR O SNIMANJU ČETVRTOG NASTAVKA “DOBRO JUTRO KOMŠIJA”

0

Pero Špadić novinar i scenarista, glumci Dean Batoz i Vanja Ševo, režiser Mladen Marjanović  i snimatelji  Željko Milanović i Goran Vranješ nedjelju i lijep februarski dan iskoristili su za manji planinarski pohod na Kozaru.

Društvo od struke na Krajiškoj ljepotici nije samo planinarilo, već i sviralo, jer svi redom osim što pišu, glume, režiraju, snimaju i sviraju na po nekom instrumentu. Na repertoaru su, kad se okupe, uglavnom  stari  hitovi, mahom lagana  muzika,  koja pogotovo nakon roštilja  i pješačenja, ide kao melem na ranu.

– I ne zvučimo loše. Mi smo uigran bend koji je mjesečno bar jednom na Kozari. Prepješačimo i po desetak kilometara, bude malo roštilja, nešto se popije i na kraju obavezno zasvira i zapjeva. To je odličan ventil za posao kojim se bavimo. Nakon izleta na Kozaru ponedjeljak i nije najgori dan u nedjelji, jer dođemo na posao kao novi – kaže snimatelj Goran Vranješ koji u grupi koja ima harmonikaša, gitariste, klavijatristu, režisera s defom u ruci…svira bubnjeve.

A osim odmaranja duše bar tokom ovog poljednjeg planinarskog pohoda pričali su malo i o četvrtom nastavku popularnog TV filma  “Dobro jutro komšija” čije je snimanje po Špadićevim riječima planirano ovog ljeta.

– Malo smo razgovarali o nekim detaljima koji će pratiti ovaj četvrti nastavak, jer smo dio stare  ekipe koja je radila i na prethodna tri filma.  – kaže Špadić koji inače potpisuje scenario ove gledane TV komedije. Dodaje da je Kozara logičan izbor za njihovo slobodno vrijeme, jer su svi van posla kojim se bave i veliki zaljubljenici u prirodu.

– U planu imamo i branje crijemuša. I to će biti vrlo brzo – kaže Špadić koji Kozaru, koju je uzduž i poprijeko prepješačio čak šest puta, poznaje kao svoj džep.

M.Z. i D.St.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version