13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

NA KOZARI TRIJUMFOVALI SPORTISTI IZ KOZARSKE DUBICE

Najnovije vijesti

Ekipa iz Kozarske Dubice pobjednik je sportskog takmičenja u šest disciplina u okviru “Dana zime na Kozari”, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe iz Gradiške i Novog Grada.

U gastro takmičenju srednjoškolaca najbolji kotlić imali su učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor, drugo mjesto zauzeli su đaci Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada, a treće Srednja poljoprivrdna škola iz Doboja.

U takmičenju u pripremi lovačkog gulaša pobjednik je Lovačko društvo “Srndać” iz Omarske, drugo mjesto su njihovi imenjaci iz Svodne kod Novog Grada, a treće sekcija Patrija iz Lovačkog udruženja “Mrakovica”.

U sportskim disciplinama takmičilo se 10 ekipa, i to iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca i Nacionalnog parka “Kozara”. Tri prvoplasirane ekipe dobile su novčane nagrade od 250 KM, 150 KM odnosno 100 KM.

U gastro takmičenjima učestvovalo je šest srednjih škola iz Prijedora, Doboja, Gradiške, Novog Grada i Prnjavora i devet lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Kostajnice, Novog Grada i Kozarske Dubice, a u revijalnom dijelu gastro prezentacije izviđački odredi i planinarska društva iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Broda, Sanskog Mosta, Zenice i Gradiške, te udruženje “Promotur” iz Prijedora.

Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je grad Prijedor, organizatori grad Prijedor, turističke organizacije grada Prijedora i opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park “Kozara”, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.

izvor: Srna

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!