“NA KRILIMA GOLUBA”: Izložba likovnih radova za pomoć Zoranu Kesiću

Svoje radove na temu životinja i kućnih ljubimaca, u holu Pozorišta Prijedor,  izložili su učenici osnovnih škola “Desanka Maksimović”, “Jovan Cvijić”, “Branko Ćopić”, “Petar Kočić” i “Dositej Obradović”. Izložbu likovnih radova prijedorskih osnovaca, organizovalo je Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” iz našeg grada. Ovo je druga ovakva izložba koju “Golub” organizuje, a i ove godine ima humanitarni karakter.

Ove godine prikupljena sredstva na izložbi biće namijenjena za pomoć Zoranu Kesiću, dječaku oboljelom od GBS sindroma. Otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Milenko Đaković. – Mi podržavamo rad ovog udruženja, ali i ovakve aktivnosti gdje se djeca na ovaj način odnose prema potrebi da se pomogne drugima, naročito djeci – rekao je Đaković.

Nakon otvaranja izložbe, učenici ovih škola i gradonačelnik Đaković izdvojili su novčani prilog za pomoć oboljelom jedanaestogodišnjaku. Izložba “Na krilima goluba” otvorena je do 27. februara, od 9.00 do 14.00 časova. Svi koji je posjete mogu učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Z.J.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!